Recepta

Brak powiązanych miejsc
RECEPTA

Szandar

Informacje o miejscu

zdjecie

Składniki:
  • 3 kg ziemniaków
  • 4 jaja
  • 0,5 kg boczku lub słoniny
  • 100 g smalcu
  • sól, cukier

Wykonanie:

Ziemniaki zetrzeć na tarce, zlać nadmiar soku. Dodać jaja, sól i wymieszać. Blachę wysmarować smalcem, wyłożyć boczkiem pokrojonym w paski, wylać masę na górę i znów przełożyć boczkiem. Piec ok. 60 min. w zależności od grubości.Można podawać na słodko z cukrem lub na słono, np. z sosem grzybowym.

Przepis:

Koło Gospodyń Wiejskich w Legbądzie

Nagrałeś ciekawą trasę w Borowiackich Szlakach?
dodaj
Chcesz dodać ciekawy obiekt do Borowiackich Szlaków?
dodaj
Znasz interesującą historię o Borowiackich Szlakach?
dodaj