Recepta

Brak powiązanych miejsc
RECEPTA

Mace borowiackie z grzybami

Informacje o miejscu

zdjecie

Składniki na ciasto:
  • 1 kg mąki pszennej
  • 0,5 litra mleka
  • 5 łyżek cukru
  • 0,5 kostki margaryny
  • 5 dag drożdży 

Farsz:
Grzyby leśne ugotować w osolonej wodzie, podsmażyć ze skwarkami i cebulą, przemielić.
Wykonanie:
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto na blacie, ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, pociąć w prostokąty i środek obłożyć farszem. Posypać tartym serem. Mace piec, aż się zrumienią.

Przepis: Koło Gospodyń Wiejskich w Tucholi

Nagrałeś ciekawą trasę w Borowiackich Szlakach?
dodaj
Chcesz dodać ciekawy obiekt do Borowiackich Szlaków?
dodaj
Znasz interesującą historię o Borowiackich Szlakach?
dodaj